Kunst is voor mij een uitdrukking van mijn wezen, het delen van wezenlijke dingen. Als ik aan het werk ben, verlies ik de tijd, al experimenterend en ontdekkend. Van daaruit laat ik me enerzijds leiden en anderzijds leid ik zelf, als een dans. Het is een proces van zoeken, kijken, verwonderen, keuzes maken en hernieuwd vinden. Op het doek ontdek ik wat er al schilderend en tekenend aan het licht wil komen. 

In mijn rol als beeldend kunstenaar heb ik me de laatste jaren toegelegd met name op materie schilderen. Ik schilder en teken al jaren en heb les gehad van gerenommeerde kunstenaars. Mijn schilderijen zijn vaak kleurrijk, gelaagd, sferisch en abstract. Belangrijke inspiratiebronnen zijn: innerlijke beelden, poëzie, beweging, de zee en de natuur.

Ik werk graag met verschillende materialen en structuren. Behalve schilderijen maak ik ook spontaan tekenwerk en combinaties met schilderen en tekenen, waarbij abstracte lijnen centraal staan en ik gebruik maak van het onbewaakte moment. 

Naast mijn werk als kunstenaar ben ik een ervaren coach/ counselor. Ik begeleid mensen graag in hun bewustwordingsproces wie ze zijn, wat ze beweegt en hun vervolgstappen. 

Niet alle schilderijen, tekeningen staan op mijn website. Mocht je nieuwsgierig geworden zijn, maak gerust een afspraak te Gorssel of te Zutphen. Je bent van harte welkom. 

Ank Stegenga 
Kunstenaar